Van het BartholomeusHuis

menuline
 

Over Ons

Wij zijn Martin en Yvonne, broer en zus van elkaar en hele goede vrienden. Samen met onze gezinnen delen we onze grote passie, de liefde voor de Berner Sennen Hond. Inmiddels zijn ook onze ouders, onze broer met zijn gezin, en ook onze hele goede vrienden verliefd geworden op dit fantastische hondenras en de trotse eigenaar van een lieve, mooie berner die bij ons is geboren en opgegroeid en die wij heel graag voor de fokkerij willen behouden..

Yvonne woont met haar gezin (echtgenoot Erik en volwassen zoon Nicola) en natuurlijk haar lieve berners in Dordrecht en Martin woont samen met Caroline en alle honden in een mooie boerderij in Breedenbroek. Breedenbroek is een klein dorpje onder de rook van Arnhem. Dagelijks is Yvonne te vinden met haar honden voor een heerlijke wandeling in het schitterende natuurgebied de Hollandse Biesbosch en ook de honden van Martin en Caroline vinden het bos- en natuurgebied rondom Breedenbroek geweldig.


Klik op de foto voor een vergroting


Samen zijn wij allen de trotse bezitters van twee kleine liefhebberskennels (Van Het BartholomeusHuis en Van Het GiovanniHuis) bestaande uit prachtige, maar vooral heel lieve Berners.
Klik op de foto voor een vergroting


Wij hebben heel bewust voor dit fantastische ras gekozen niet alleen vanwege de imposante uitstraling van de Berner, maar vooral om zijn lieve, zachtaardige en vrije karakter. Het was voor ons allen liefde op het eerste gezicht.


 

Klik op de foto voor een vergroting


Na een periode van het verzamelen van allerlei informatie, het bezoeken van vele tentoonstellingen en fokkers was het in januari 2006 dan eindelijk zo ver, en konden we onze eerste Berner in onze armen sluiten: Bartholomeus-Moos, een harmonisch goed gebouwde grote typevolle robuuste reu met een rustig, zeer vriendelijk en gelijkmatig karakter.


 

Klik op de foto voor een vergroting


Het is Bartholomeus-Moos, die ons als eerste heeft geïntroduceerd in de wereld van de hondenshows en fokkerij. De naam voor onze kennel “van het BartholomeusHuis” was voor ons dan ook heel snel bepaald.
Klik op de foto voor een vergroting


Acht weken na de komst van Bartholomeus-Moos, hebben wij Giovanni-Sam verwelkomd in onze gezinnen. Giovanni Sam, een harmonisch goed gebouwde grote typevolle krachtige reu met een werklustig, zeer vriendelijk en gelijkmatig karakter. Beide reuen zijn halfbroers, heel dikke maatjes van elkaar en behalen beiden uitstekende resultaten op tentoonstellingen. De naam voor de kennel van Yvonne "Van Het GiovanniHuis" lag dan ook direct voor de hand.


 

Klik op de foto voor een vergroting


Om ons "Huizen" te realiseren hebben wij samen in de loop der jaren onze gezinnen uitgebreid met een aantal mooie, maar bovenal hele lieve berners en hebben wij een fantastische vriendschap opgebouwd met een aantal hele fijne bernervrienden/ vriendinnen.

Van onze nestjes houden wij, indien mogelijk natuurlijk, altijd een pupje zelf. Carlina, dochter van onze Feline, is echt het eerst geboren hondje in ons "Huis" en zodoende is zij heel speciaal voor ons allen. Met de geboorte van het nestje pupjes van onze Nina zal de vierde generatie "Van Het BartholomeusHuis" en "Van Het GiovanniHuis" een feit zijn. Een heel bijzondere ervaring. Met al onze honden hopen wij op een hele fijne toekomst.

Ons doel is om af en toe een nestje te hebben dat altijd bij ons in de huiskamer opgroeit tussen onze honden en deel uitmaakt van onze gezinnen. Daarnaast helpen wij onze beste vrienden en familie, die de trotse eigenaar zijn van een voor ons allen zeer speciale berner, bij alles wat zij nodig hebben bij het zo goed mogelijk doen van een nestje. Natuurlijk houden wij binnen onze allerbeste vriendinkring graag een pupje van deze nestjes.
  

Klik op de foto voor een vergroting


Het is de liefde en het plezier dat wij dagelijks met onze honden beleven die de basis vormt voor onze liefhebberskennel. Onze honden leven bij ons in roedelvorm in en om het huis, dus niet in kennels. Want de Berner is zeker geen kennelhond. Hij is een echte huis- en gezinshond, die heel graag dicht in de buurt wil zijn van de hele familie. Ook met kinderen kan een berner goed overweg.


 

Klik op de foto voor een vergroting


Al onze tijd besteden wij aan onze honden. Zo volgen wij met al onze honden individuele cursussen, gaan wij heerlijk wandelen in de natuur of rijden we naar het strand voor een verkwikkende strandwandeling. Ook nemen we heel af en toe deel aan een hondententoonstelling, en besteden we veel aandacht aan opvoeding, uiterlijke verzorging en voeding.


 

Klik op de foto voor een vergroting


Wij fokken met veel zorg, aandacht en liefde voor het ras. Dit betekent dat wij vooral letten op: gezondheid, langlevende bloedlijnen, rastype en schoonheid, karakter en heel belangrijk erfelijke afwijkingen zoals heup- en elleboogdysplasie.
De fijne contacten, die wij met andere fokkers en natuurlijk onze pupkopers hebben opgebouwd, zijn voor ons uitermate waardevol. Voor ons is het belangrijk dat onze pupkopers altijd bij ons terecht kunnen voor goed advies. Onze pups verlaten wel ons Huis, maar niet ons Hart.

Klik op de foto voor een vergroting


Uit interesse hebben wij de cursus Kynologische Kennis 1 van de Raad van Beheer gevolgd en de cursus Exterieur en Beweging verzorgd door de rasvereniging (VBSH). Uitgeleerd zijn we zeker niet, want er staan nog een aantal interessante cursussen in onze planning.
Klik op de foto voor een vergroting


Martin, Caroline, Yvonne, Nicola en onze allerbeste vrienden Vivian en Mieke zijn lid van de rasvereniging van de Berner Sennenhond in Nederland (VBSH). Onze ouders en onze broer, Erik en ook onze andere beste vrienden die allen de trotse eigenaar zijn van een berner van ons zijn geen lid van een rasvereniging. Wij werken volgens alle officiële richtlijnen en regels van de Raad van Beheer op Kynologisch Gebied.  Dit houdt ondermeer in dat onze honden, voordat zij ingezet worden voor de fokkerij, officieel gecontroleerd zijn op erfelijke afwijkingen (heup- en elleboogdysplasie) en heel belangrijk in een uitmuntende gezondheid verkeren. Daarnaast hebben onze berners de schoonheid waar wij zo van houden en het allerbelangrijkste het uitzonderlijk lieve en trouwe karakter van een berner. Ook bij de keuze van de (dek)reu laten wij niets aan het toeval over.
Klik op de foto voor een vergroting


Wij wensen u veel kijk- en leesplezier op onze website. Als u vragen heeft kunt u natuurlijk altijd contact met ons opnemen.

Martin en Caroline Blom
Yvonne en Erik Dupuy

Copyright 2012 - Van het BartholomeusHuis