Van het BartholomeusHuis

menuline
 

Nieuws

Het leven in onze kennels staat nooit stil. Op deze pagina treft u dan ook al het nieuws aan met betrekking tot de kennels en onze honden. Staan er foto's bij het nieuwsitem? Deze kunnen worden vergroot door erop te klikken.


10 december 2012 Onze teef Coco is 15 oktober 2012 de trotse moeder geworden van zes prachtige en gezonde pupjes. Er zijn drie teefjes en drie reutjes geboren. Vandaag zijn Saar, Senna, Bono, Bram en Max naar hun nieuwe baasjes vertrokken. Maja blijft heerlijk bij ons wonen.
 

divider
12 juli 2012 De elf pupjes van Carlina en Fernando zijn naar hun nieuwe eigenaren vertrokken voor een heerlijk nieuw leven. Wij wensen de reutjes Deef, Dari, Boog, Sett, Kay en Sepp en ook de teefjes Franzi, Lara, Floortje en Sena een heerlijk leven toe. De kleine Lieke blijft bij ons wonen.
 

divider
22 juni 2012 Onze Jasmijn is vandaag bevallen van twee prachtige pupjes. Een reutje en een teefje. Luke en Indy hebben inmiddels al een heel goed huis gevonden.
 

divider
03 juni 2012 Onze reu Giovanni-Sam heeft met groot succes deelgenomen aan de KampioensClubmatch georganiseerd door de rasvereniging NVBH. In de Open Klasse Reuen waren 21 reuen ingeschreven. Heel blij zijn wij dat Sam de vierde plaats heeft behaald in de erering met een Uitmuntend.
 

divider
17 mei 2012 Vandaag is onze zeer lieve en mooie teef, Carlina van het BartholomeusHuis moeder geworden van 11 prachtige en gezonde pupjes. Er zijn 5 teefjes en 6 reutjes geboren. Voor ons betekent dit weer een hele leuke tijd.
Voor meer informatie verwijzen u graag naar onze pagina "Pups".
 

divider
26 maart 2012 Wij verwachten hopelijk rond het weekend na Hemelvaartsdag een heel speciaal nestje gezonde en mooie pupjes van onze teef Carlina, Voor meer informatie verwijzen u graag naar onze pagina "Pups".
 

divider
02 december 2011 Alle pupjes van Feline zijn uitgevlogen. Wij wensen Leffe, Jade, Lizzy. Beer, Max, Spikie, Moos en Bear een heerlijk leven toe.


Klik op de foto voor een vergroting
 

divider
07 oktober 2011 Onze teef Feline (Easy van 't Opperstpl) is gisteren bevallen van een nestje prachtige
 en gezonde pupjes. Er zijn drie teefjes en vijf reutjes. De vader van de pups is onze reu Giovanni-Sam van de Tiliahoeve.
 

divider
06 oktober 2011 Aankomend weekend vertrekken alle pupjes van Roos naar hun nieuwe huis. Alle pupjes gaan een fantastisch leven tegemoet bij hun nieuwe baasjes.
 

divider
13 augustus 2011 Deze dag is voor ons allen een hele verdrietige en blije dag.

Met pijn in ons hart hebben wij onze lieve Malou moeten laten inslapen als gevolg van complicaties van haar zwangerschap.


Klik op de foto voor een vergroting

Onze Roos is deze dag bevallen van negen prachtige gezonde pupjes. Er zijn vijf teefjes en vier reutjes. De vader van de pupjes is onze eigen reu, Giovanni-Sam van de Tiliahoeve.
 

divider

14 juli 2011 De echo heeft uitgewezen dat onze Roos en Malou beide drachtig zijn. Wij hopen dan ook rond 15 augustus twee prachtige nestjes te mogen verwelkomen in onze "Huizen".
 

divider

11- 16 juni 2011 Twee van onze teven, Malou en Roos zijn gedekt door twee hele mooie en vooral hele lieve reuen. Wij hopen dan ook rond 15 augustus twee prachtige nestjes te mogen verwelkomen in onze "Huizen".
 

divider

13 juni 2011 Alle pupjes van Carlina zijn vandaag naar hun nieuwe baasjes vertrokken. Wij wensen Denzel, Chup, Bink, Kobes, Chica, Cody, Fleur, Saar en Gina een fantastisch leven toe. Heidi blijft bij ons wonen.


Klik op de foto voor een vergroting
 

divider

29 mei 2011 Jasmijn is met vlag en wimpel geslaagd voor haar examen op de onderdelen exterieur en karakter bij de ras(fok)keuring in Harderwijk.
 

divider

18 april 2011 De pupjes van Carlina zijn geboren!!! Carlina heeft 10 prachtige en gezonde pupjes gekregen: 6 teefjes en 4 reutjes.


Klik op de foto voor een vergroting
 

divider

20 maart 2011 Wij verwachten pupjes van Carlina van het BartholomeusHuis en Fidel van 't Maroyke. De echo heeft uitgewezen dat Carlina drachtig is. De pupjes worden verwacht rond 20 april a.s.
 

divider

19 februari  2011 Deze dag heeft Roos met een fantastisch rapport deelgenomen aan de ras(fok)keuring In Apeldoorn. Ook onze Roos is nu officieel goedgekeurd voor de fok door de rasvereniging VBSH. 
 

divider

18 februari  2011 Wij hopen rond 20 april een nestje prachtige pupjes te mogen verwelkomen uit de combinatie Carlina van het Bartholomeushuis en Fidel van 't Maroyke.
 

divider

04 december  2010 Dit weekend heeft Carlina met een fantastisch rapport deelgenomen aan de rasaankeuring In Apeldoorn. Carlina is nu officieel goedgekeurd voor de fok door de rasvereniging VBSH. Roos zal in februari volgend jaar deelnemen aan de rasaankeuring voor het onderdeel karakter.
 

divider

03 oktober 2010 Martin en Erik hebben vandaag met succes deelgenomen aan de 30e kampioenschapsclubmatch georganiseerd door de VBSH met twee van onze honden t.w. Bartholomeus-Moos en Coco (pupje uit de combinatie van Feline en Sam). Zowel Bartholomeus-Moos als Coco behaalden een classificatie in de erering.
Moos: 2e plaats met Uitmuntend in de Openklasse Reuen
Coco 4e plaats met een Veel Belovend in de Babyklasse
 

Klik op de foto voor een vergroting
 

divider

08 juli 2010 Bij onze vriendin in Duitsland, collega-fokker kennel Vom Birkwildmoor, zijn 9 prachtige pupjes geboren uit de combinatie Giovanni-Sam van de Tiliahoeve en Wanda vom Birkwildmoor. Gaby, wij wensen jou heel veel plezier toe met de pupjes.
 

divider

26 juni 2010 Wij wensen alle pupjes van Feline en Sam, Teun, Jackson, Eline, Senna, Bailey en Yanske een fantastisch leven toe bij hun nieuwe baasjes. De kleine Coco blijft bij Yvonne en Erik wonen.


Klik op de foto voor een vergroting
 

divider

29 en 30 mei 2010 Dit weekend hebben Livia en Roos met succes deelgenomen aan de rasaankeuring In Apeldoorn en Harderwijk.
Livia is nu officieel goedgekeurd voor de fok door de rasvereniging VBSH en ook Roos is geslaagd voor het onderdeel Exterieur. 
 

divider

28 mei 2010 Vandaag hebben wij de officiële HD en ED-beoordeling ontvangen van  Roos en Carlina.
Roos krijgt HD-A en ED-Vrij. Ook Carlina krijgt een HD-A beoordeling.
 

divider

30  april 2010 Feline is bevallen van zeven prachtige gezonde pupjes, 2 reuen en 5 teefjes.
 

divider

18 april 2010 Wij zijn weer een heerlijk weekje weggeweest met alle honden naar het bos.


Klik op de foto voor een vergroting
 

divider

30 maart 2010 Wij verwachten eind april een nestje prachtige pupjes uit de combinatie van onze teef Feline en onze reu Sam.


Klik op de foto voor een vergroting
 

divider

08 februari 2010 Bij onze vrienden in Duitsland, collegafokker kennel vom Berner-Pfad, zijn 7 prachtige pupjes geboren uit de combinatie Giovanni-Sam en Anou vom Berner-Pfad. Kathrin heel veel plezier toegewenst met de pupjes.


Klik op de foto voor een vergroting
 

divider

22 januari 2010 De pupjes van Malou zijn dit weekend naar hun nieuwe baasjes vertrokken. Jasmijn blijft bij ons wonen. Iwan, Moos, Benthe, Layka en Bailey we zullen jullie zeker missen, maar we weten absoluut zeker dat jullie allemaal een fantastisch leven tegemoet gaan.
 

divider

20 december 2009 De eerste sneeuwpret in Het BartholomeusHuis

Klik op de foto voor een vergroting
 

divider

27 november 2009 Malou is bevallen van zes prachtige en gezonde pupjes, vier teven en twee reuen. Alle pupjes hebben een nieuwe eigenaar gevonden.


Klik op de foto voor een vergroting
 

divider

20 november 2009 Bij onze vrienden, collega-fokker in Duitsland, Kennel Von der Brettachquelle, zijn 11 prachtige pups geboren, 8 teven en 3 reuen, uit de combinatie Cenja von den Jagstanen en Bartholomeus-Moos. Helaas is het teefje dat als laatste werd geboren overleden tijdens de bevalling.
Carmen, Bernd en Simone heel veel berner plezier toegewenst met alle pupjes.


Klik op de foto voor een vergroting
 

divider

12 november 2009 Bij collega-fokker in Nederland, Kennel van het Gastelveer zijn 2 teefjes en 6 reuen geboren uit de combinatie Bellefleur Frauke van het Gastelsveer en Bartholomeus-Moos. Alle pupjes hebben al een nieuw huis gevonden. Cathrien en Stan, wij zijn heel erg blij voor jullie.


Klik op de foto voor een vergroting
 

divider

07 november 2009 De jaarlijkse Kampioensclubmatch georganiseerd door de rasvereniging van de Berner Sennenhond (VBSH) was wederom een zeer gezellige, maar bovenal een succesvolle dag. Onze beide reuen worden, van de in totaal 23 ingeschreven reuen voor een keuring in de Open Klasse, geplaatst bij de laatste acht met een Uitmuntend. Ook Carlina heeft het goed gedaan.
Moos: 7e Uitmuntend in de Openklasse
Sam: 5e Uitmuntend in de Openklasse
Carlina: Veel belovend in de Puppyklasse
 

divider

03 oktober 2009 Tijdens de Internationale Kampioenschaps Tentoonstelling in Zwolle behaalt Moos de derde plaats in de Open Klasse Reuen met een Uitmuntend.


Klik op de foto voor een vergroting
 

divider

29 augustus 2009 Sam heeft een fantastisch resultaat behaald tijdens de Clubmatch in Denemarken . Hij krijgt van beide keurmeesters een Uitmuntend, en wordt als vijfde en zesde geplaatst in Open Klasse Reuen.
 

divider

20 juni 2009 Alle pupjes van ons eerste nestje zijn naar hun nieuwe eigenaren. Wij hebben het als heel bijzonder ervaren. Carlina blijft bij ons wonen. Het doet ons heel goed om te ervaren dat iedereen heel blij is met hun nieuwe hondje. Het afscheid nemen viel ons zeker zwaar, maar de wetenschap dat ieder hondje een fijn thuis heeft gevonden en wij alle hondjes een hele goede basis hebben meegegeven stelt ons helemaal gerust. Wollie, Max, Herman, Shadow, Dirk, Aiffel en Rocca jullie verdwijnen wel uit ons huis, maar zeker niet uit ons hart. Tot snel.


Klik op de foto voor een vergroting
 

divider

13 -14 juni 2009 Dit weekend is een zeer enerverend weekend voor Het BartholomeusHuis. Martin en Caroline zijn met onze twee teven, Livia en Malou naar de rasaankeuring in Lelystad. Hoewel er geen kwalificatie meer verbonden is bij deze rasaankeuring krijgen beide dames een Uitmuntend voor Karakter van de Zwitsterse keurmeester dhr. Schraner. Hier zijn wij zeer blij mee. Malou is officieel goedgekeurd door de rasvereniging VBSH. Yvonne past op de pupjes en alle andere honden. Erik is met Sam naar de Championnat de France afgereisd, helaas zonder Martin en Moos wegens de rasaankeuring en behaalt de vijde plaats in Open Klasse Reuen.
 

divider

22 mei 2009  De officiële ED-beoordeling van onze twee teven Livia en Malou is binnen.
 

divider

03 mei 2009 Van onze twee reuen Moos en Sam zijn een Raad van Beheer DNA-profiel aanwezig.
 

divider

26 april 2009 Erik is vandaag alleen met Sam naar de Dogshow in Goes afgereisd. Sam behaalde de tweede plaats met een Uitmuntend in de Open Klasse. Ook Moos hadden wij ingeschreven voor een keuring maar hij had deze dag een dekaanvraag.
 

divider

22 april 2009 Feline is bevallen van acht prachtige en gezonde pupjes, drie teven en vijf reuen.
 

divider

29 maart 2009 Wij hopen rond 23 april a.s. ons eerste nestje pupjes van onze teef Feline en onze reu Moos te mogen verwelkomen in Het BartholomeusHuis. De echo heeft uitgewezen dat Feline drachtig is.


Klik op de foto voor een vergroting
 

divider

20 maart 2009 Wij zijn weer heerlijk een weekje weg geweest met onze honden in de bossen.Klik op de foto voor een vergroting
 

divider

15 maart 2009 Voor de Internationale Kampioenstentoonstelling K.V. Rijnland zijn een zeer groot aantal, in totaal 35 berners, ingeschreven voor een keuring. Onze twee reuen behalen in de Openklasse een fantastisch resultaat. 
Ook Malou deed het goed in haar Klasse. Voor haar is vooral deze dag een hele positieve ervaring.
Moos: 1e Uitmuntend in de Openklasse en krijgt het RCAIB en het RCACIB
Sam: 2e Uitmuntend in de Openklasse
Malou: 6e Zeer Goed


Klik op de foto voor een vergroting
 

divider

08 februari 2009 Hondenshow KC de Kempen in Eindhoven.
Onze twee reuen Sam en Moos behalen in de Openklasse de eerste en tweede plaats. De keurmeester dhr. N. Deschuymeere (B) beloonde helaas alle vijf prachtige reuen in deze klasse met een Zeer Goed.
 

divider

07 februari 2009 Nieuwe foto's geplaatst bij Feline, Moos en Sam. Tevens hebben we een nieuwe groepsfoto gemaakt van alle honden.


Klik op de foto voor een vergroting
 

divider

31 januari 2009 De drie prachtige teefjes geboren uit de combinatie van
Bartholomeus-Moos en Poppy van 't Opperstok zijn inmiddels naar hun nieuwe baasjes.


Klik op de foto voor een vergroting
 

divider

10 januari 2009 Sneeuwpret in het BartholomeusHuis.
Klik op de foto voor een vergroting
 

divider

13 december 2008 Helena-Roos de l'Hamiau du Mont wordt verwelkomd in het BartholomeusHuis.
Helena-Roos, roepnaam Roos, is geboren op 16 oktober 2008. Zij is een dochter van Figarot de  l'Hamiau du Mont en Excel de l'Horlebecq.
Roos woont bij Yvonne, Erik en zoon Nicola, samen met Sam en Sofie.
Voor meer nformatie over de ouders van Roos verwijzen wij graag naar kennel de l Hamiau du Mont.Zie hiervoor de rubriek "Links".


Klik op de foto voor een vergroting
 

divider

03 december 2008 Er zijn drie teefjes geboren uit de combinatie:
Bartholomeus-Moos en Poppy van 't Opperstok
 
Indien u belangstelling heeft voor een pupje uit dit nest kunt u contact opnemen met kennel Jelängerjelieber:
Margit Prins en Arie Kortleve, tel. 0184-66195 of bezoek hun website vermeld bij de rubriek "Links"
Kennel Jelängerjelieber is lid van de rasvereniging VBSH en fokt volgens het fokbeleid van de rasvereniging
De ouders van de pups zijn beiden goedgekeurd op exterieur, karakter, heup- en elleboogdysplasie
De pups worden grootgebracht in huiselijke kringKlik op de foto voor een vergroting
 

divider

19 november 2008 Malou krijgt als officiële HD-beoordeling HD-A, Norberg waarde 40


Klik op de foto voor een vergroting
 

divider

02 november 2008 De Internationale Hondententoonstelling in Bleiswijk is een zeer geslaagde dag voor onze twee reuen.
Moos: 2e Uitmuntend in de Openklasse en krijgt het RCACIB
Sam: 1e Uitmuntend in de Openklasse en krijgt het RCAC en CACIB
 

divider

10 -17 oktober 2008 Het hele BartholomeusHuis is gezellig een hele week met z'n allen naar een fantastisch huis met een grote afgesloten tuin, midden in het bos.
De honden hebben het geweldig naar hun zin: heerlijk wandelen in de bossen, zwemmen in het water, spelen met elkaar....Klik op de foto voor een vergroting
 

divider

09 oktober 2008 Livia krijgt als officiële HD-beoordeling HD-A, Norberg waarde 31


Klik op de foto voor een vergroting
 

divider

05 oktober 2008 De jaarlijkse Clubmatch (VBSH) in Zutphen.
We hebben alle honden ingeschreven voor een keuring. Sam behaalt deze dag een Uitmuntend. Ondanks het feit dat Moos compleet uit vacht is weet hij toch een Zeer Goed te behalen. Moos zet hiermee de tendens voor het BartholomeusHuis: Feline, Livia en Malou worden beloond met een Zeer Goed.


Klik op de foto voor een vergroting
 

divider

21 september 2008 De jaarlijkse Clubmatch georganiseerd door de Belgische Bernersennen Vereniging (BBSC) in Duffel.
Sam: 5e Uitmuntend in de Openklasse
Feline: 5e Uitmuntend in de Tussenklasse
Livia: 3e Uitmuntend in de Jeugdklasse
 

divider

16 september 2008 Onze reuen hebben met een uitstekend resultaat deelgenomen aan de IJsselshow in Zwolle. Ook Feline en Livia behalen een plaatsing.
Moos wordt als eerste geplaatst in de Openklasse met een Uitmuntend en behaalt tevens het res. CAC en res. CACIB
Sam wordt tweede in de Openklasse met een Uitmuntend
Feline behaalt in de Tussenklasse de vierde plaats met een Zeer Goed
Livia wordt in de Jeugdklasse  beloond met een Zeer Goed en behaalt de derde plaats
 

divider

06 september 2008 Feline is met een fantastisch resultaat goedgekeurd tijdens de
ras(fok)keuring georganiseerd door de rasvereniging VBSH in Apeldoorn. Zij is beloond met een:
Uitmuntend voor Karakter
Uitmuntend voor Exterieur
 

divider

04 september 2008 Feline krijgt als officiële ED-beoordeling Graad 1
 

divider

30 augustus 2008 Moos en Livia hebben deelgenomen aan de Internationale Kampioenschaptentoonstelling in Rotterdam.
Moos wordt eerste in de Openklasse met een Uitmuntend en behaalt het res. CAC en res. CACIB
Livia behaalt de vierde plaats met een Zeer Goed in de Jeugdklasse
 

divider

29 juli 2008 Onze website is online. We zijn heel blij met het resultaat.
Bedankt iedereen die ons geholpen heeft!
 

divider

15 juni 2008 Vandaag zijn we met alle honden naar de Openlucht Show in Hulten geweest. Hoewel we alleen onze reuen voor een keuring in de Openklasse hebben ingeschreven is deze dag vooral voor Livia en Malou een uitstekende socialisatieoefening.
Moos wordt als vierde geplaatst met een Uitmuntend
Sam krijgt een Zeer GoedKlik op de foto voor een vergroting
 

divider

12 mei 2008 De Pinkstershow in Arnhem was een hele goede en vooral gezellige dag. Moos en Feline hebben we dit keer niet ingeschreven voor een keuring.
Livia wordt beste berner puppy van de dag en zij mocht voor het eerst lopen in de erering
Malou wordt derde in de Puppyklasse teven met een Veel Belovend
Sam behaalt de derde plaats in de Openklasse, met een Uitmuntend


Klik op de foto voor een vergroting


Copyright 2008 - Van het BartholomeusHuis